Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni??

Főoldal » Középiskola » Fizika
378
Egy műszer áramerősség-méréshatárát I = 1A –ra szeretnénk kitolni.
Feszültség-méréshatára Um = 100V ellenállása Rm = 1000Ω
Mekkora értékű söntellenállásra van szükségünk Rs = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A voltmérőn átfolyó áram= U/R=100V/1000Ω=0,1A
Ha 1A-ra szeretnénk bővíteni, akkor a söntön 0,9A-nak kell folynia. A sönt ellenállás a mérőműszerrel párhuzamosan kötjük, tehát a söntön is 100V feszültség van
Rs=100V/0,9A=111,1Ω
0