Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene ebben a szöveges feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1367
Nagymama befőzéshez, olyan egyenes körhenger alakú üveget használ, amelyeknek alapja 8 cm átmérőjű, magassága 15 cm.
A megtöltött üvegeket a kényelmes tárolás céljából 3X4-es elrendezésben helyezi el. Összesen 45 üveget használt fel.

A kérdés: Hány deciliteresek a nagymama által használt üvegek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Körhenger térfogat képlet:
r2*π*m

Átmérő: 8 cm, ekkor sugár (r)=8/2=4 cm

42*3,14*15=753,6 cm3, ami 7,536 dl

7,536 dl-es 1 üveg.
0