Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
677
Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán! Megköszönném ha levezetnétek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lg(x - 1) + lg4 = 2
Értelmezési tartomány:
x - 1 > 0
x > 1 vagy intervallummal: x ε ]1 ; + végtelen[

lg(x - 1) + lg4 = 2
lg(x - 1) * 4 = lg 102
A log. fgv. szig. mon. miatt
(x - 1) * 4 = 102
4x - 4 = 100
4x = 104
x = 26 Megoldás, mert benne van az értelmezési tartományban.
1