Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3945
Egy kétjegyű szám első számjegye kétszer akkora , mint a másik. Ha a számjegyeket felcseréljük , akkor a két szám különbsége 36 lesz. Mi volt az eredeti szám ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
21x-12x=36
9x=36 /:9
x=4

Eredeti szám: 21*4=84
Felcserélt szám: szám 12*4=48

Ellenőrzés:
84-48=?36
36=36
A megoldás helyes
1