Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör középpontja, sugara (egyenletből)

Főoldal » Középiskola » Matematika
861
,,Vizsgáljuk meg, hogy a következő egyenletek közül melyik lehet kör egyenlete? Határozzuk meg a kör középpontjának a koordinátáit és a kör sugarát.
a, x²/2 + y²/2 = 10
b, x² + y² - 2x - 4y +1 = 0
c, x² + y² + 2,4x - 3y - 2,56 = 0 "

Nem teljesen értem hogyan kell meghatározni a középpontot és a sugarat, hogyan lehet bebizonyítani, hogy körről van szó.
Segítenétek légyszíves?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, matematika, kör, középpont, sugár, egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1