Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
545
1.Számold ki az r sugarú körcikk területét és a körcikkhez tartozó ív hosszát, ha

a )r = 10 mm, α = 45°;
b) r = 15 cm, α = 135°!

2.A képlet segítségével számold ki a körgyűrű területét, ha R = 5 cm és r = 3 cm! Készíts ábrát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Egy kis magyarázat, és írom..
0

i= (απr)/180 ív hossza
T= (απr²)/180

i=(45*10*π)/180 = 7,85mm
T=(45*10²*π)/180 = 78,53mm²

b)
i= (15*135*π)/180= 35,34cm
T=(15²*135*π)/180= 530,14cm²

2.)
Két azonos középpontú, különböző sugarú körvonal által határolt alakzat a körgyűrű. A körgyűrű szélessége a két sugár különbsége.
azaz, 5-3=2cm széles
A körgyűrű területét megkaphatjuk, hogy a nagyobb sugarú kör területéből kivonjuk a kisebb sugarú kör területét.
t=R²π-r²π
t=5²π-3²π=50,27cm²
0