Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
310
Ez e feladat kérlek segítsetek nagyon fontos lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Idén:tavaly =11 :10 = 11x :10x
Idén = 11x
Tavaly = 10x

A, része a feladatnak:
Ha a tavalyi 2200 Ft volt mennyi ez idei
10x = 2200/:10
x = 220
Akkor ha x = 220
Akkor 11x az 220*11= 2420Ft
Válasz: 2420 Ft

B, része a feladatnak:
Ha az idei ár 2200 Ft mennyi volt a tavalyi
11x = 2200 /:11
x = 200
Ha x = 200 akkor 10x = 200*10 = 2000Ft
Válasz: 2000Ft volt.

Remélem érthető valamennyire.
Módosítva: 5 éve
0