Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
1687
S.O.S.
1. Adott a [-2;2] zárt intervallumon értelmezett x→x²-1függvény.
a; Határozza meg a függvény értékkészletét!
b; Adja meg a függvény zérushelyeit! Megoldását részletezze!
2. 4 osztálytárs megmérte, hogy hány perc alatt érnek be kedden reggel az iskolába.
Kapott adatok: 38, 30, 26, 26.
Számítsa ki az időtartamok átlagát és szórását! Megoldását részletezze!
3. Két szabályos dobókockával egyszerre dobva mennyi annak a valószínűsége, hogy két különböző számot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia,

1,
a; [-1;3].
b; x1=-1, x2=1 mivel -1 el eltoljuk az y tengely mentén a függvényt.

2,
Átlag: 38+30+26+26=120/4= 30 perc.
Szórás:
(38-30)2=64
(30-30)2=0
(26-30)2=16
(26-30)2=16
64+0+16+16=96
96/4=24
 24 =2 6 

3,
Összes dobás:
6*6=36 variáció van, ebből 6 nem jó (1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 6-6), 36-6=30.
30/36=5/6=83,333%.

Remélem tudtam segíteni.
0