Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni kémiából?

Főoldal » Középiskola » Kémia
529
Számítsad ki a CIKLOHEXÁN tömegszázalékos széntartalmát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
C6H12
1 mol ciklohexán tömegének meghatározása:
6* M szén + 12* M hidrogén= 6* 12 g + 12 * 1g= 72g + 12g=84g
1 mol ciklohexán össztömege 84g, ebből a szén 72g
Tömegszázalékos széntartalom meghatározása:
mszén / m össz = 72g / 84g = 0,8571 = 85,71 m/m%
1