Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
732
Hány g alumínium-oxid keletkezik,ha 3g 90%os tisztaságú alumínium port elégetnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
3 g 90%-a=2,7 grammal kell számolnunk

4Al+3O2=2Al2O3
4 mol Alumínium reagál 3 mol Oxigénnel, lesz belőle 2 mol alumínium-oxid

4 mol Al=108
3 mol O2=48
2 mol alumínium-oxid=204

Azaz 108 gramm Al elégetéséből 204 gramm alumínium-oxid

108 gramm Al ---> 204 gramm Alumínium-oxid
2,7 gramm Al ---> x gramm Alumínium-oxid

x=5,1

5,1 gramm Alumínium-oxid keletkezik
Módosítva: 9 éve
0