Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha a p számot elosztjuk a q számmal, és a hányados s lesz a maradék pedig r, akkor:

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
366
a) p = s ⋅ q + r

b) p ⋅ q = s + r

c) p : q = s + r

Ugye itt csak a c) válasz a helyes igaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
a) helyes, nem c)
1

Próbáld meg ezt az algoritmust elvégezni kis értékű (mondjuk 20-nál kisebb) természetes számokkal elvégezni! Legyen `p=15` és `q=7`, akkor `s=2` és `r=1`. És akkor rövid gondolkozás után rájöhetsz,hogy csak az a.) verzió jöhet szóba.
Módosítva: 5 éve
1