Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna nekem segíteni mert nem értem ezt a matek feladatott.

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
1. Egy apa most 37 éves, a fia 15. Hány év múlva lesznek ketten együtt 110 évesek?
2. Összeöntünk 20 liter 40%-os és 50 liter 15%-os oldatot. Milyen keveréket kapunk?
3. 30 liter 50%-os oldatot 10 liter vízzel hígítunk. Milyen keveréket kaptunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Azt, hogy hány év múlva lesznek 110 évesek x-szel jelöljük.
Így :
Apa: 37+x
Fiú: 15+ x
Év :x
Összesen:110

37+x+15+x = 110 /öv.
52+2x = 110 /-52
2x = 58 /:2
x = 29

Ellenőrzés: 37+29+15+29 = 110
66 + 44 = 110
110 = 110

Válasz: 29 év múlva lesznek ketten 110 évesek.

Módosítva: 5 éve
0