Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Informatika,

196
Mi a közösségi média fogalma, használata+3 példa! Használatuknak milyen előnyük van? (elég röviden, két három mondatban) Milyen veszélyt jelenthetnek az egyénre nézve, és milyen veszélyt a társadalomra nézve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
informatika, közösségi, média
1
Középiskola / Informatika

Válaszok

1
A közösségi média olyan internetes oldalak kategóriája, amelyen mindenki megoszthat szöveget, magáról képeket, stb. Közösségi médiának számít például a Facebook, az Instagram, a Twitter, a Snapchat, a Pinterest vagy éppen a Tumblr.

Előnyei, hogy nem ismer térbeli határokat, így a segítségével más országokban élő(/távoli) emberekkel is kapcsolatba léphetünk. Továbbá egyre népszerűbb, legtöbben szocializálódásra használják.

Egyénre nézve függőséget okozhat és eldeformálhatja azt. Társadalomra nézve fizikailag is káros hatásai lehetnek, a rajta terjedő eszetlen kihívások miatt. Emellett a közösségi médiában posztoló modellek öntudatlanul is, de egy olyan társadalmi normát terjesztenek el, ami az ő kinézetüket/testüket teszi “széppé”/“normálissá”, ami így az egyedi ember/kinézet fogalmát földbe tiporja.
0