Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldaná és elmagyarázná valaki ezt a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Fizika
645
Mekkora a tehetetlenségi nyomatéka annak az 1 m sugarú körpályán keringő pontszerű testnek, amelynek tömege:

a) 1 kg,
b) 2 kg,
c) 10 kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tehetetlenségi nyomaték
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy tengely körül forgó tömegpont tehetetlenségi nyomatékán az I=m·r² mennyiséget értjük
így:
a.) I₁=m₁·r²=1kg·1²m²=1kgm²
b.) I₂=2·1²=2kgm²
c.) I₃=10·1²=10kgm²
0