Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
771
1. feladat:
Kétfajta áruból vásároltunk, mindkettőből 3600 Ft értékben. Az első fajta áruból, amelyiknek kg-ja 20 Ft-tal volt drágább, mint a másiké, 2 kg-mal kevesebbet vettünk. Mekkora mennyiséget vásároltunk a két áruból?

2.feladat:
Két egymás után következő természetes szám szorzata 552. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Első áru: y darab és x forint.
Második áru: x-20 forint és y+2 darab.

x*y=3600
(x-20)(y+2)= 3600

Ez a két egyenletünk.

y=18 és x=200

A 200 forintosból 18-at, a 180 forintosból 20-at vettünk.

2. x(x+1)=552
ha meglodod ezt a másodfokú egyenletet akkor megkapod a megoldást

(Megoldás: 23 és 24)
1