Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
3594
Segítséget kérnék!
1. Anna 5 napon át egy 200 m hosszú fútókörre jár futni. Az első nap 5 kört fut, majd a második naptól kezdve minden nap 1 körrel többet fut majd nt az előző napon.
Hány m-t fut Anna összesen az 5 nap alatt . Megoldását részletezze!
2. Egy 15000Ft-os termék árát a kereskedő október végén 25%-kal felemelte. Hány %-os "kedvezménnyel" adja a terméket november végi leárazáskor, ha ekkor újra 15000Ft-os áron hirdeti? Megoldását részletezze!
3.Egy b élhosszúságú kocka felszíne 13,5 cm².
Mekkora a felszíne egy 2b élhosszúságú kockának? Megoldását részletezze!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
1. 5+6+7+8+9=35 35x200=7000 Anna 7000m=7km-t fut 5 nap alatt.

Ezt tudtam megoldani remélem helyes.
0

2.
15000×0,25= 3750
15000+3750=18750Ft
18750 100%
15000 x%
x= 15000x100/18750=80%
100-80= 20%-os “kedvezménnyel” adja a terméket
Módosítva: 5 éve
0