Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mágneses indukció

Főoldal » Középiskola » Fizika
1197
Valaki tudna segíteni?
0,5 T mágneses indukciója mezőben 150 menetes 4cm átmérőjű tekercset helyezünk.
a) Mekkora maximális forgatónyomaték ha a tekercsre, ha 0,2 A-es áramot vezetünk át rajta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
d=0,04m⇒r=0,02m⇒A=r²·π=4·10-4·3,14=12,56·10-4m
M=B·I·A·N=0,5·0,2·12,56·10-4=1,256·10-4Nm
2