Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,kérem segítsenek.

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
2. feladat
P=U·I
I=P/U=45/12=3,75A
E=W=P·t=U·I·t=45·1800=81000J=81kJ
1

Az első feladat
(Mivel sorosan van kötve, ezért az ismeretlen ellenálláson is az az áramerősség fog folyni)
a) I=Q/t⇒Q=I·t=2,5·30=75C
b.) ez talán nem nehéz (két fogyasztó soros kapcsolása)
c.) Re=10+R
10+R=U/I=100/2,5=40
R=40-10=30Ω (az ismeretlen ellenállás 30Ω)
Az eredő 40 Ω (Ohm törvényéből számítva lásd föntebb R=U/I
U₁=10Ω·2,5=25V
az ismeretlenen a feszültség
U₂=R·I= 30·2,5=75V
1

M= B·I·A·N
B=M/(I·A·N)=3·10⁵/(20·10-3·5·10-4·60=3/6000·10²=0,05T
Most már ismerjük a "B"-t (remélem nem számoltam el!)
Amikor M-t kell számolni: (2. sor
M=0,05·40·10-3·5·10-4·60=600·10-7=6·10-5Nm

1

Amikor a keresztmetszetet kell számolni (utolsó sor)
M=B·I·A·N
A=M/(B·I·N)=6·10-5/(5·10-2·20·10-3·60=6/6000=0,001m²=10cm²
0