Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok remélem valaki tud segíteni azt nem értem hogy kell a háromszorosának a területét számolni

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Egy húrtapéz szárai 15 cm-esek, rövidebbik alapja 10 cm, hosszabbik alapja 28 cm. Minden oldalát háromszorosára növeljük. Hányszorosára változik a területe? Mekkora a felnagyított trapéz területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti trapéz magasságát kiszámolod Pitagorasz tétellel:
9²+m²=15² amiből m=12cm
T=10+28/2·12=228 cm²
Hasonló síkidomok területének aránya megegyezik a hasonlóság arányának négyzetével ezért a nagy trapéz területe kilencszerese lesz a kis trapéz területének. 2052 cm²
0