Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
471
Egy szabályos sokszög minden belső szöge ugyanakkora. Egy ilyen szabályos sokszög minden belső szöge kétszer akkora mint a külső szöge.
A)hány oldala van a sokszögnek
B)mennyi a belső szögek összege és a külső szögek összege
C)hány álója van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Külső szög: x
Belső szög 2x
x+2x=180 amiből x=60 fok.
Oldalak száma n
Külső szög = 60 fok = 360/n amiből n=6, azaz hatoldalú szabályos hatszögről van szó.
Belső szögek összege 6*120=720 fok.
Külső szögek összege mindig 360 fok.
6*3/2=9 db átló

Javalom keresd meg a sárga színű függvénytáblázatban a 37. oldal lapközepén található képleteket!
0