Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyrend Matematika feladatok (SOS)

Főoldal » Középiskola » Matematika
480
1) Két szám összege 65. Ugyanezen két szám különbsége 15. Melyik ez a két szám?
2) 3 kilogramm kenyér és 5 liter tej összesen 2250 Ft. 4 kilogramm kenyér és 4 liter tej 2200 Ft.
Mennyibe kerül 1 kg kenyér és 1 liter tej?
3) 4000 Ft-tal bemegyünk a virágoshoz. Ha 5 db muskátlit és 3 db rózsát veszünk, akkor 500 Ft-unk
marad, ha 4 db muskátlit és 4 db rózsát veszünk 400 Ft-unk marad. Mennyibe kerül a muskátli és a
rózsa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,
a+b=65
a-b=15 ebből következik a=15+b ezt az összefüggést behelyettesítjük az elsőbe
15+b+b=65
2b=65-15=50
b=25

a=15+ 25=40
Ellenőrzésnél csak be kell helyettesíteni a kapott számokat.

2,
3k+5t=2250
4k+4t=2200 ebből 4k=2200-4t k=550-t

3(550-t)+5t=2250
1650-3t+5t=2250
2t=2250-1650=600
t=300 Ft a tej ára

k=550-300=250 Ft a kenyér ára

Ell:
3•250+5•300=2250
750+1500=2250
2250=2250

3,
5m+3r+500=4000
4m+4r+400=4000 ebből 4m=4000-400-4r
m=900-r
5(900-r)+3r+500=4000
4500-5r+3r=4000-500=3500
4500-3500=2r
1000=2r
500=r 500 Ft a rózsa

m=900-500=400 Ft a muskátli
Ellenőrzésnél csak be kell helyettesíteni a kapott számokat.







0