Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria-nevezetes pontok koordinátái

Főoldal » Középiskola » Matematika
977
Egy paralelogramma átlóinak metszéspontja az M(2; 3) pont, két szomszédos csúcsa
A(0; 5) és B(−1; 1). Számítsuk ki a másik két csúcs koordinátáit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átlók metszéspontja felezi az átlókat, tehát M felezőpontja az AC és a BD szakaszoknak:

`M = (A + C)/2 qquad rightarrow qquad C = 2M - A = 2*(2;3)-(0;5)=(4;1)`

`M = (B + D)/2 qquad rightarrow qquad D = 2M - B = 2*(2;3)-(-1;1)=(5;5)`
0