Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
1417
Egy háromszög odalai úgy aránylanak egymáshoz, mint 2:4:5. A hozzá hasonló háromszög kerülete 55m. Határozzuk meg a háromszög oldalai.nak hosszát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, háromszög, hasonlóság, Hasonló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=2x=10mm
b=4x=20mm K=55mm=11x
c=5x=25mm

2x+4x+5x=55mm
11x=55mm
x=5mm
1