Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
1595
Két hasonló háromszög közül az egyik oldalai 9 cm, 12 cm, 16 cm. A másik háromszög leghosszabb oldala 1 cm. Mekkora a másik két oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, háromszög, hasonlóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
16x=1
x=1/16

12*1/16=3/4=0,75cm
9*1/16=0,5625cm
1