Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
331
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
ALBΔ oldalai:
c²=a²+b²
c²=6,8²+4,5²
c²=46,24+20,25
c²=66,49
c=8,15

DLEΔ oldalai:
c²=a²+b²
c²=6,8²+4,5²
c²=46,24+20,25
c²=66,49
c=8,15

BLFΔ oldalai
c²=a²+b²
8,15²=4,25²+b²
66,49=18,06+b²
48,43=b²
b=7 (kerekített érték 6,95 ről)

b=BLEΔ magassága
Vagyis 7 méter magasan van a lámpa


1