Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel, trapéz magassága, területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
639
Egy szimmetrikus trapéz hosszabbik alapja 15 cm, rövidebb alapja 7 cm, a szárak hossza pedig 6 cm. Mekkora a trapéz magassága és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=7cm
b=6cm
c=15cm

(15-7)/2=4

4^(2)+m^(2)=6^(2)
16+m^(2)=36
m^(2)=20
m=4,47214cm

T=(a+b)*m /2
T=(7+15)*4,47214 /2
T=49,19cm^(2)
1