Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
1748
Egy háromszög oldalainak hossza:5cm, 8cm ill. 12cm. Egy hozzá hasonló háromszögben a legnagyobb és a legkisebb oldalainak különbsége 10,5cm.
Mekkorák ennek a háromszögnek az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12-5= 7 cm
A hasonlóság aránya = 10,5/7=1,5
Így a hasonló háromszög oldalai: 5·1,5=7,5 cm; 8·1,5=12 cm; 12·1,5=18 cm
0