Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7. Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
Sziasztok! Lécci segítsetek ncsatoltam képet az 1, 2 feladat kellene !!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Deltoid területe= (e*f)/2
a)
T=(e*f)/2
T=(12*32)/2 = 384/2=192m²
b)
T=(e*f)/2
T=(23*42)/2= 966/2= 483cm²
c)
T=(e*f)/2
T=(21,3*323,2)/2= 77,16/2= 353,48mm²
d)
T=(e*f)/2
T=(35,2*51,6)/2= 1816,32/2= 908,16dm²

2.)
a)
első területe= (14*29)/2= 406/2= 203cm²
második területe= (28*29)/2= 812/2=406cm²
a második területe nagyobb, 406/203=2, kétszerese a másiknak.
b)
első területe= (44*120)/2= 5280/2= 2640cm²
második területe= (88*40)/2= 3520/2= 1760cm²
az első területe nagyobb, (2640/1760=1,5) másfélszerese a másiknak
c)
első területe= (12*19)/2=228/2= 114cm²
második területe= (36*57)/2= 2052/2= 1026cm²
a második területe nagyobb, (1026/114=4,5) négy és félszerese a másiknak
d)
első területe= (100*200)/2= 20.000/2=10.000cm²
második területe= (25*50)/2= 1250/2= 625cm²
Az első területe nagyobb, (10.000/625=16) tizenhatszorosa a másiknak.
0