Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a krémtúróra ható Eredő erő?

Főoldal » Középiskola » Fizika
490
mekkora a krémtúróra ható Eredő erő nagysága, ha 1,43s alatt 60cm távolságot tett meg és a lassulását egyenletesnek tekintjük!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Miért pont krémtúró? Ha legalább leesett volna, akkor érteném :)

Az átlagsebessége 0,6 m / 1,43 s
Mivel egyenletesen lassult, ezért a kezdősebessége ennek a duplája: v₀ = 1,2/1,43 m/s
A kezdeti mozgási energiája 1/2·m·v₀² = m·(1,2·0,6/1,43²)
F erős 0,6 m úton emésztette ezt fel:
F·0,6 = m·(1,2·0,6/1,43²)
F = m·1,2/1,43²

Ha megméred a krémtúró tömegét, akkor kijön az erő. Lehet, hogy csak meg kell nézni a hűtőben, hogy mi van ráírva a dobozára, de váltsd át kg-ba...
0