Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszöggel való számolások

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
leginkább lépésekbe lenne jó h mit mik után és hogyan ! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K=2*b+a=2*12+10=34 cm
T=a*ma Itt a magasságot behúzod és felírva pitagorasz tételét kiszámolod a hosszát és behelyettesíted!
mb=a*ma/b
r=2*T/2*K
R, ebben annyit segítek hogy húzd be ennek a körnek a sugarait és keress hasonló háromszögeket!
0