Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz oldala

Főoldal » Középiskola » Matematika
1530
Egy rombusz átlói 40 cm és 32 cm hosszúak. Milyen hosszú a rombusz oldala? Válaszát két tizedesjegyre kerekítve adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, Kerület, rombusz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e=40 cm
f=32 cm
a=?
x=20 cm
y=16 cm
x²+y²=a²
20²+16²= a²
400+256=a²
656=a²
√656=a²
25,61=a
1