Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sürgős segítségre van szükségem

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, 12, osztható, x,y, Számpár, Összes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy szám akkor osztható 12-vel ha osztható 3-mal és 4-gyel is.
4-gyel akkor osztható ha y=0 vagy 4 vagy 8

Ha y=0, akkor x=0; 3; 6; 9
Ha y=4 akkor x=2; 5; 8
Ha y=8 akkor x=1; 4; 7

(0;0); (3;0); (6;0); (9;0)
(2;4); (5;4); (8;4)
(1;8); (4;8); (7;8)
1