Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyenes irányvektora

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
Egy egyenes egyik pontja P 0 (0; 2) , egy irányvektora (3; 1) . Számítsuk ki az egyenes azon P pontjának első koordinátáját, amelynek második koordinátája 7.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v(3;1) ebből n(1;-3)
x-3y=-6 az egyenes egyenlete.
x-3·7=-6 amiből x=15
P(15;7)
0