Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fok és perc számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
38826
hogyan kell kiszámolni ? pl 53°18'=?
vagy ezeket?
képminőségért bocsi !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, es, fok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átváltást kérded?
Tudjuk, hogy 60 szögperc = 60' az egy fok (1°).

18 szögperc, a 60-nak 0,3 része.
(18/60=0.3), azaz 18'=0.3°

53°18'=53,3°


1