Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hazi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Egy henger alakú edény külső átmérője 16 cm, magassága 10 cm, falvastagsága 2mm. Belefér-e 1,5 liter víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Külső átmérő 16 cm=160 mm. A belső átmérő 156 mm=15,6 cm. Belső sugár r=7,8 cm
Külső magassága 10 cm = 100 mm. A belső magasság m=98 mm=9,8 cm
V=r²·π·m=7,8²·π·9,8=1873,12 cm³∼1,873 dm³=1,873 liter. Tehát belefér 1,5 liter víz.
1