Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hf?

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
Egy téglalap oldalai 3 és 5 cm hosszúak. A téglalapot megforgatjuk először a hosszabb, majd a rövidebb oldal mentén, így két hengert kapunk. Mekkora az így keletkezett hengerek felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. eset: hosszabb oldal körül forgatunk
r=3 cm; m=5 cm
V=3²·π·5=45π cm³
A=2·3²·π+2·3·π·5=48π cm²
2. eset: rövidebb oldal körül forgatunk
r=5 cm; m=3 cm
V=5²·π·3=75π cm³
A=2·5²·π+2·5·π·3=80π cm²
1