Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
1. Mekkora a felszíne és térfogata az egyenes körhengernek ha alkotója 5 cm és az alapkörének sugara 6 cm?

4. Egy henger alapkörének sugara 10 cm. Milyen magasan van benne 20 l víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. A henger felszínének egyszerűsített képlete: A=2rπ*(r+a), behelyettesítve: A=2*6*3,14*(6+5)=414,48cm2
A henger térfogatának képlete: V=r2πm, mivel m=a behelyettesítve: V=62*3,14*5=565,2cm3

2. 20l víz =20 dm3 =20000cm3
V=r2πm, behelyettesítve:
20000=100*3,14*m
20000=314m /:314
63,69cm=m
0