Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
547
Állandó 5 m/s sebességgel mozog egy részecske egy 5 m sugarú körpályán. Mekkora a centripetális gyorsulása és a szögsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
szögsebesség ω = V/R = 5/5 = 1
centripetalis gyorsulas a = R*ω²= 5 m/s²
-1