Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hazi feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
301
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
festőhenger "palástja"
2πrm
r=2cm
m=10cm
2*π*2*10=40π=125,66cm² egy fordulattal
125,66cm²=1,5ml
40m²=400.000cm² amit ki kell festeni
400.000/125,66=3183,2
3183,2*1,5=4774,8ml
4774,8ml=4,7748 liter festék kell, kerekítve 5 liter

b)
4,7748 l =4,7748 dm³ = 4774,8cm³
4774,8=r²*π*m
4774,8=8²*π*m
4774,8=64π*m /:64π
m=23,75cm
1