Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha a rövidebb oldal egyenese mentén forgatjuk meg, akkor a keletkező henger sugara: r=4,5cm, a magassága pedig m=2,6cm lesz. A henger felszínének képlete: A=2r2π+2rπm=2*4,52*3,14+2*4,5*3,14*2,6=127,17+73,476=200,646cm2. A henger térfogatának képlete: V=r2π*m=4,52*3,14*2,6=165,321cm3.

Ha a hosszabb oldal egyenese mentén forgatjuk meg, akkor a keletkező henger sugara: r=2,6cm, a magassága pedig m=4,5cm lesz. A henger felszínének képlete: A=2r2π+2rπm=2*2,62*3,14+2*2,6*3,14*4,5=42,4528+73,476=115,9288cm2. A henger térfogatának képlete: V=r2π*m=2,62*3,14*4,5=95,5188cm3
Módosítva: 5 éve
1