Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A következő matek példában kellene egy kis segítség, formalizálni kellene a következő mondatokat szimbólumok illetve kvantorok segítségével.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
439
a)Létezik olyan tört, amelynek nevezője nulla.

b)Minden természetes számnak van rákövetkezője.

c)Ha két szám szorzata nulla, akkor legalább az egyik szorzandó nulla
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szerintem az a.) állításból hiányzik egy a tagadást kifejező szó.
Értelmesen így hangzana: Nem létezik olyan tört, amelynek a nevezője nulla.

Megoldások:

a.) `cancel(EE)n in ZZ\\{0}: frac{n}{0} in QQ`

b.) `AAn in NN, EEm in NN: m=n+1`

c.) `(EEa in RR, EEb in RR: ab=0) <=> (a=0) vv (b=0)`

Megjegyzés: A c.) megoldásban "`vv`" a diszjunkció, mint logikai művelet akar lenni.
Módosítva: 5 éve
0