Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Igaz vagy hamis?

Főoldal » Középiskola » Matematika
540
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hamis, igaz, vagy
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A ⇒ B ugyanaz, mint ¬A ∨ B, ezzel érdemes ellenőrizni, hogy melyik igaz:

(B ⇒ A) = ¬B ∨ A, nem ugyanaz, nem igaz.
(¬B ⇒ ¬A) = (¬¬B ∨ ¬A) = (B ∨ ¬A) = (¬A ∨ B), ez ugyanaz, igaz.
(¬A ⇒ ¬B) = (¬¬A ∨ ¬B) = (A ∨ ¬B), nem ugyanaz, nem igaz.
0