Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
301
Köszönöm szépen ha segítesz nekem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
össz: 32 mérkőzés=nyertes+vesztes+döntetlen
vesztettek száma: nyertes-2
döntetlen: 0,5*vesztett =0,5*(nyertes-2)

32=ny+v+d
32=ny+ny-2+0,5*(ny-2)
32=2,5ny-3
35=2,5ny
ny=14
azaz, 14 nyertes mérkőzés.
Visszahelyettesítés:
vesztett: 14-2= 12
döntetlen 12*0,5=6
1