Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Köszönöm szépen ha segítesz nekem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Palinak x darab osztályzata van.
66:x=átlag

Ha elhagyja a (3+4+4) jegyeket, akkor 66-11 lesz a jegyeinek összege, a jegyeinek száma pedig hárommal kevesebb lesz, azaz x-3 darab. De a feladat szövege szerint így is ugyanazt az átlagot kapja, azaz. (66-3-4-4):(x-3)= átlag
Ezért az egyenlet így írható:

66/x=(66-3-4-4l/(x-3)

Az egyenlet megoldása: x=18
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
1