Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgásos egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
Valaki tud segíteni?
Köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
táv= 65km
x= 5 km/h
y= 8 km/h

A két turista közötti távolság óránként 8+5=13km-rel csökken, ezért a 65 km távolság (65/13=) 5 óra alatt lesz 0, ekkor találkoznak.
x ekkor 5*5=25 km-t tesz meg,
y pedig 5*8=40km-t tesz meg.

2)
x= annak az időnek a mérőszáma, amennyi óra múlva a második biciklis utoléri az elsőt.
Az első biciklis által megtett utat 1+x alapú és 15 magasságú téglalap területe jelképezi, míg a második bicós által megtett utat az x alapú és 20 magasságú téglalap területe jelképezi.
Mivel mindketten ugyanazt az utat tették meg, a két téglalap területe is egyenlő, vagyis a mellékelt ábra két árnyékolt téglalapjának a területe egyenlő.
Tehát 5x=1*15,
ahonnan x= 3 (óra)
vagyis 1+3=4 óra múlva találkoznak, a falutól 4*15=60km-re.

0