Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1355
Valaki tud segíteni? Sos nagyon gyorsan kéne. Előre is köszönöm! A képet csatolom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1) W,a test elmozdulásának és az erő elmozdulás irányába eső összetevőjének a szorzata
mértékegysége: J
2.)
h=10m
v=36km/h->10m/s
m=250g
g=10N/kg

Em=1/2*m*v^2
0,5*0,25kg*10m/s=1,25 J

3.
P=W/t
W=(delta)E
1.sor: t=500J=100W=5sec
2.sor: (delta)E=12000kJ
3.sor: P=6400W

4.

(delta)l=10cm
W=20J
F=d*x
l=x
Wr=(F*x)/2=(x*D*x)/2
20J=(10*D*10)/2
40J=100D /:100
D=0,4N/m

5.Helyzeti energiáját

6.
Fh=2000N
P=80kW=80.000W
v=?

P=W/t=(F*s)/t=F*(s/t)=F*v -> P=F*v
80000W=2000N*v /:2000
v=40m/s

7.
Jele: P,Azt a fizikai mennyiséget, amely megadja, hogy egységnyi idő alatt mennyi a végzett munka, teljesítménynek nevezzük. Mértékegysége:Watt

8.
v=6m/s
hmax=v0^2/(2*g)
36/20=1,8m

Remélem jók a megoldások. Legjobb tudásom szerint töltöttem ki a feladatsort :) Jó tanulást
1