Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Számítsd ki a téglatest felszínét és térfogatát, ha élei: a=23cm, b=8dm,
c=15cm. ( segítség: felszín A= 2(ab+bc+ac), térfogat V=a*b*c )
A számolás után a kapott végeredményt váltsd át a kért mértékegységre!
A=……………….cm2=…………………dm2=…………………….m2
V=……………….cm3=………………….dm3=………………..liter=……………….hl
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia.
Konkrétan minden egyes adatod meg van hozzá és a képlet is, amibe be kell helyettesítened a számokat.
Mértékegységeknél a váltószám:
10.000cm²=100dm²=1m²
1dm³=1Liter
100L=1hl
0