Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
310
Legyen X=8, Y=( -6 )
Számítsd ki a kifejezések helyettesítési értékét! ( a betűk helyére
behelyettesíted a megadott számokat és kiszámolod)
12X – 6Y=
0,5X*3Y+5,5=
9Y+4X -50=
2( 8X -80) + 7Y=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia.
Itt is ugyanaz a helyzet, mint az összes többi feladatodnál.
x és y helyére kell behelyettesítened az értékeket és kiszámolni.
Segítségül megoldok egyet:
x=8 és y= -6
ezeket helyettesítjük be, ide: 12*x+6*y
12*8-6*(-6)=96+36=132

A sorrendre vigyázz! Az első ezeknél mindig a szorzás és csak utána az összeadás vagy kivonás.
Az utolsónál számold ki, hogy mennyi van a zárójelben.
0