Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
Végezd el a számolásokat, ügyelj a sorrendre!
5 – ( -1,5) + (-4)*( -2)=
( 34,6 – 15,73) * 12=
364-nek a 3/14-ed része=
45,347*100 – 3456:100=
sorold fel és add össze az egyjegyű prímszámokat: …………………
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem oldom meg, de segítek.
1.
Először szorzás majd az összeadás
5-(-1,5) itt mínusz*mínusz, az plusz lesz, azaz 5+1,5
-4*(-2)= mínusz*mínusz, az plusz lesz, azaz 8
5+1,5+8=14,5
2.
A zárójelben lévőt végezd el előbb, utána a szorzás
3.
Úgy tudod kiszámolni, ha 364-et beszorzod 3/14-el
4.
Először külön a szorzást és külön az osztást majd a kivonás
5.
Prím számok, amiket csak 1-el és önmagukkal lehet elosztani: 2,3,5,7 (ezek az egyjegyűek)
0