Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e)
(x+1)*(2x+1) + (x+1)*(3x-6) = 0
2x²+x+2x+1 + 3x²-6x+3x-6 = 0
5x²-5 = 0
x²-1 = 0
Akkor lesz 0 az egyenlőség, ha x²=1 ---> x = ±1
Tehát a két megoldás: 1 és -1

g)
(2x+1)*(3x-1) - (2x+1)*(x-1) = 0
(6x²-2x+3x-1) - (2x²-2x+x-1) = 0
6x²-2x+3x-1-2x²+2x-x+1 = 0
4x²+2x = 0
2x²+x = 0
x*(2x+1) = 0
Itt akkor lesz 0 az egyenlőség, ha a bal oldalon lévő szorzat valamelyik tagja 0. Ezért:
x = 0 --> ez az egyik megoldás

2x+1 = 0
2x = -1
x = -1/2 --> ez a másik megoldás
0